• Week 28: Zomerweek 1
  • 4 - 11 juli 2020
  • Zelhem

Met Jacob Folkerts

Dit is de eerste zomerweek op de Betteld met Jacob Folkerts! Binnenkort wordt er meer bekend over het programma. Hieronder vind je een voorbeeld-programma, zodat je al een beetje een idee hebt wat we deze week gaan doen!

Deze week spreekt Jacob Folkerts! Hij vertelt kort iets over zichzelf: ‘Mijn naam is Jacob Folkerts. Ik ben 37 jaar oud en zestien jaar getrouwd met Leonie. Samen hebben we vier jongens. Sinds vier jaar ben ik voorganger in baptistengemeente Bethel in Drachten. Hiervoor was ik vijf jaar voorganger van de baptistengemeente op Texel. Van jongs af aan ervaar ik de roeping om mensen bekend te maken met de naam van Jezus. Het is mijn grootste voorrecht in de gemeente Gods woord te mogen openen en hierover te spreken.
Ik heb theologie gestudeerd aan de Evangelische Theologische Hogeschool die destijds in Veenendaal was gevestigd en heb daarna de predikantsopleiding aan de Theologische Universiteit in Kampen (Broederweg) mogen volgen en afronden.’

Thema

‘Ik hoop deze zomer in een aantal ontmoetingen met u de brief die Paulus aan de gemeente in Filippi schrijft te bestuderen. Op een krachtige manier stort Paulus, die op dat moment gevangen zit vanwege het evangelie, zijn hart bij deze gemeente uit. Meer dan in andere brieven zien we een diepe band die Paulus met deze plaatselijke gemeente ervaart. Deze gemeente, die gekenmerkt wordt door geestelijke volwassenheid, krijgt aangereikt hoe ondanks negatieve omstandigheden vreugde kan groeien. Zo wordt ze in staat gesteld maximaal betrokken te zijn bij Gods plan met deze wereld.

Ik hoop samen met u te onderzoeken wat de Heer ons vandaag te zeggen heeft door het geloof van deze broers en zussen ruim 1900 jaar geleden. Wat reikt God ons aan vanuit Paulus’ gevangenschap? Hoe kunnen Paulus´ verlangens ook onze harten vervullen? Hoe wil Hij ons net als de Filippenzen, zelfs als onze omstandigheden er niet naar zijn, diepe vreugde en vrede laten ervaren? Hoe wil Hij ons in hetzelfde spoor gebruiken het evangelie verder te brengen?’