• Week 27: Bijbelstudiemidweek met Piet Passchier
  • 1 - 5 juli 2024
  • Vakantie
  • Zelhem

Week 27: bijbelstudiemidweek met Piet Passchier

Download de Betteld app om het programma voor deze week te zien.

Download onze Betteld Zelhem app in de App Store / Play Store. Hier vindt u onder andere het programma voor uw vakantieweek. Via het filter bij Programma (rechtsboven, de trechter) kunt u selecteren op week en eventueel op leeftijd.

Zorg dat u altijd de pushmeldingen en locatiegegevens voor onze app toestaat, dan werkt hij optimaal!

Over Piet

Wat is het een goede zaak om mensen die in honger leven een brood te geven. Nog beter is het om hen dat te geven, wat nodig is om zelf brood te kunnen bakken. Dat zij zelf voor hun voedsel kunnen zorgen.
Ik vind het een voorrecht om als predikant en bijbelschooldocent geestelijk brood uit te mogen delen. Iets van het levende brood, Jezus Christus. Nog mooier vind ik het om mensen te helpen zelf het geestelijk brood uit de bijbel te leren halen. In de bijbelstudies, die ik mag geven, is dit voor mij een onderdeel: Gelovigen helpen het woord van God te lezen. Gelovigen zijn nog wel eens tevreden met een stuk brood, wat een ander al lang heeft voorgekauwd. Of met een brood wat al lang op de plank ligt. Wat is het heerlijk om zelf vers brood te bakken. Wat mij betreft mag het zijn: ‘’Heel Holland bakt’’! Ik geniet er van om gelovigen hierbij te helpen.

Om dit te mogen doen is God met mij een bijzondere weg gegaan. Voordat ik het mooie werk van predikant en docent aan een bijbelschool begon, moest er heel wat gebeuren. Ik ben eerst hovenier geweest. Ik ben een theologische opleiding gaan volgen, die voor mij  als tuinman, veel te hoog gegrepen was. Op wonderlijke wijze heeft God er voor gezorgd dat ik er door heen kon komen. Zo ben ik, op mijn 51e jaar, tot mijn eigen verbazing, predikant geworden. Ef 4 : 11, 12 spreekt er over, dat God mensen geeft die gelovigen mogen toerusten tot dienst aan Hem. Het is voor mij een voorrecht hieraan te mogen deelnemen.”

 

Programma:

Ma 1 juli: 19:30 uur Bijbelstudie

Di 2 juli: 10.00 uur Wandeling met studie

Wo 3 juli: 10.00 uur Bijbelstudie
Wo 3 juli: 14.00 uur Wandeling met studie

Do 4 juli: 10.00 uur Wandeling met studie: “een rondje van de zaak”
(We wandelen rond het mooie meer op de Betteld. Deze wandeling is ook geschikt voor mensen die niet zo makkelijk meer lopen. Men kan een opklapstoeltje o.i.d. meenemen.)

Vrij 5 juli: 10.00 uur Bijbelstudie.

Thema:

‘Gods bestemming voor ons: Een discipel zijn.”

Wat een bestemming heeft Jezus voor ons, als Hij weer terug gaat naar zijn hemelse Vader. . Hij zegt tegen zijn discipelen: ”Maak de volken tot discipelen”. Een discipel is een leerling.  Wat betekent het een discipel, een leerling van Jezus te zijn,?

In de tijd van de bijbel dienden en aanbaden alle volken zichtbare goden. Alleen Gods volk Israël nam daarin een zeer unieke positie in. Zij dienden en aanbaden een onzichtbare God in een voor hen onzichtbare hemel. Nu was het wel zo, dat deze onzichtbare God uit de onzichtbare hemel zijn hart zichtbaar maakte aan zijn volk. Dat deed Hij b.v. in de tabernakel en in de tempel. Wat liet Hij daar veel uit zijn hart zien. Wat er in zijn hart leefde: Liefde, genade, heerlijkheid, heiligheid en nog veel meer.  De tabernakel en de tempel waren a.h.w. een dependance van de hemel. Een stukje hemel op aarde. Hier werd iets zichtbaar van de onzichtbare hemel.

De onzichtbare God verlangde er naar om nog beter zichtbaar te worden onder zijn volk. Zo kwam Hij in zijn Zoon bij zijn volk wonen (Joh 1 : 14). Paulus zegt van Hem: ‘‘Beeld van God, de onzichtbare, is Hij”'(Kol 1 : 15). In zijn leven maakte Hij de liefde, de genade, de heerlijkheid, de heiligheid en nog meer van de onzichtbare God in de onzichtbare hemel zichtbaar. In Hem kwam er een stukje hemel op aarde. Jezus belooft bij zijn afscheid de Heilige Geest. Wat hebben de discipelen die nodig. Want zij gaan nu de taak van de tempel en van Jezus over nemen. Zij mogen nu de onzichtbare God op de aarde zichtbaar maken. Wie dat tot zich door laat dringen gaat iets begrijpen waarom Paulus en Petrus de kerk, de gemeente ‘‘een tempel van de Heilige Geest’‘ noemen (Ef 2 : 21, 22;  1 Petr 2:5). Wij mogen, in wie wij als gemeente zijn, op allerlei manieren iets van de onzichtbare God zichtbaar maken.

We gaan de studies gedeeltelijk binnen houden. Maar we gaan ook weer, net als Jezus en de discipelen, naar buiten. Voor wie mee wil en kan, gaan we weer wandelen in de prachtige omgeving van de Betteld. Of we wandelen op het mooie terrein van de Betteld en hebben buiten een paar korte studies. Het is ook mogelijk om een dagje aan te sluiten en zo een studie mee te maken. Ik kijk er naar uit om samen met jullie na te denken, hoe wij in ons persoonlijk leven en ons gezamenlijke gemeente leven de onzichtbare God, zichtbaar mogen maken.

Ik ontmoet jullie graag op de Betteld van  1 tot 5 juli, Piet Passchier

Vrijwilligerswerk op De Betteld

Op de Betteld hebben wij Royal Adventure, MEGAkids, Animatieteam, houtbranden, Bijbelstudies en nog veel meer. Hiervoor zoeken wij vrijwilligers. Wil jij de Betteld helpen in een van de vakanties? Kijk dan op onze vrijwilligers pagina om te zien waar wij nog mensen zoeken

Neem een kijkje!