• Week 27: Bijbelstudiemidweek met Piet Passchier
  • 3 - 7 juli 2023
  • Vakantie
  • Zelhem

Week 27: bijbelstudiemidweek met Piet Passchier

Over Piet

Wat is het een goede zaak om mensen die in honger leven een brood te geven. Nog beter is het om hen dat te geven, wat nodig is om zelf brood te kunnen bakken. Dat zij zelf voor hun voedsel kunnen zorgen.
Ik vind het een voorrecht om als predikant en bijbelschooldocent geestelijk brood uit te mogen delen. Iets van het levende brood, Jezus Christus. Nog mooier vind ik het om mensen te helpen zelf het geestelijk brood uit de bijbel te leren halen. In de bijbelstudies, die ik mag geven, is dit voor mij een onderdeel: Gelovigen helpen het woord van God te lezen. Gelovigen zijn nog wel eens tevreden met een stuk brood, wat een ander al lang heeft voorgekauwd. Of met een brood wat al lang op de plank ligt. Wat is het heerlijk om zelf vers brood te bakken. Wat mij betreft mag het zijn: ‘’Heel Holland bakt’’! Ik geniet er van om gelovigen hierbij te helpen.

Om dit te mogen doen is God met mij een bijzondere weg gegaan. Voordat ik het mooie werk van predikant en docent aan een bijbelschool begon, moest er heel wat gebeuren. Ik ben eerst hovenier geweest. Ik ben een theologische opleiding gaan volgen, die voor mij  als tuinman, veel te hoog gegrepen was. Op wonderlijke wijze heeft God er voor gezorgd dat ik er door heen kon komen. Zo ben ik, op mijn 51e jaar, tot mijn eigen verbazing, predikant geworden. Ef 4 : 11, 12 spreekt er over, dat God mensen geeft die gelovigen mogen toerusten tot dienst aan Hem. Het is voor mij een voorrecht hieraan te mogen deelnemen.”

 

Bekijk hieronder de videoboodschap van Piet:

Programma:

Ma 3 juli: 19:30 uur Bijbelstudie

Di 4 juli: 10.00 uur Wandeling met studie

Wo 5 juli: 10.00 uur Bijbelstudie
Wo 5 juli: 14.00 uur Wandeling met studie

Do 6 juli: 10.00 uur Wandeling met studie: “een rondje van de zaak”
(We wandelen rond het mooie meer op de Betteld. Deze wandeling is ook geschikt voor mensen die niet zo makkelijk meer lopen. Men kan een opklapstoeltje o.i.d. meenemen.)

Vrij 7 juli: 10.00 uur Bijbelstudie.

Er is deze week geen kinderwerk en animatie.

Thema:

Een voorproefje van de Heilige Geest. Bijbelstudies uit het evangelie van Lucas

Deze week gaan we op een bijzondere ontdekkingstocht in het begin van het evangelie van Lucas.
Hij schrijft daarin veel over de Heiige Geest. Dit doet hij voordat hij in het boek Handelingen gaat schrijven over de uitstorting van de Heilige Geest op het Pinksterfeest. En wat een geweldige gevolgen dit heeft voor de wereld.
Lucas gaat al eerder over de Heilige Geest schrijven in zijn weergave van het evangelie. Waar we vaak niet bij stil staan is dat Lucas in zijn beschrijving van het evangelie van Jezus Christus ook al prachtige dingen zegt over de Heilige Geest. God laat a.h.w. eerst het volk Israël al vast een beetje wennen aan het werk van de Geest. Heel in het klein bij hele gewone mensen. Juist bij mensen, die wij tot de losers rekenen. En wat zien we als de Geest in deze mensen gaat werken? Dat zij dan boven zichzelf uit gaan stijgen. Ja tot grote hoogte komen. In eerbied gezegd: Er is eerst een soort geestelijk proefpolder. Een voorproefje van Handelingen.
Lucas laat in dit gedeelte prachtige basisprincipes over de Geest aan de orde komen. Hij laat naar voren komen wat de Geest met mensen doet. Wat er nodig is om vervuld te worden met de Geest. Hoe de Geest mensen gaat leiden. Hoe de Geest mensen laat groeien in het leven naar Gods plan. Hoe door de Geest de focus niet meer op de mens zelf komt te liggen, maar op God. Hele gewone mensen stijgen door de kracht van de Heilige Geest boven zichzelf uit. Gods Geest geeft een bijzondere kleur aan het vaak grijze leven.
Graag ga ik weer met jullie op ontdekkingstocht in het evangelie van Lucas. Behalve reisjes in Lucas, hopen we dit ook weer te combineren met een aantal wandelingen in de schitterende omgeving van De Betteld. Het is de bedoeling dat tijdens deze wandelingen er ook weer korte Bijbelstudies worden gehouden over ons thema.
Graag nodig ik jullie uit om op ontdekkingstocht in Lucas te gaan en om samen heerlijk te gaan wandelen in de prachtige omgeving van De Betteld.
Ik hoop weer velen van jullie te ontmoeten.
Ik kijk naar jullie uit,  Ds Piet Passchier

Vrijwilligerswerk op De Betteld

Op de Betteld hebben wij Royal Adventure, MEGAkids, Animatieteam, houtbranden, Bijbelstudies en nog veel meer. Hiervoor zoeken wij vrijwilligers. Wil jij de Betteld helpen in een van de vakanties? Kijk dan op onze vrijwilligers pagina om te zien waar wij nog mensen zoeken

Neem een kijkje!