• Bijbelstudie Midweek met Piet Passchier
  • 4 - 8 juli 2022
  • Vakantie
  • Zelhem

Bijbelstudie midweek met Piet Passchier.

Jezus Gods Zoon, in gesprek met mensen! (studies uit het Johanneseangelie.)

Wat een wonder. God  bevrijdt zijn volk uit Egypte. En wat doet Hij? Hij komt wonen midden tussen zijn  volk. Hoe bijzonder: ”In een tent tussen de tenten”. Daar krijg ik een Betteldgevoel bij. En vanuit die tent laat God zijn hart, zijn wezen zien aan zijn volk Israël.  Hij spreekt tot hen in alles wat de tabernakel laat zien.  Daar laat Hij zijn grootheid, zijn heerlijkheid en zijn heiligheid en nog veel meer zien.  B.v. in het altaar en  in de offers. Daar laat God vanuit zijn hart zien: ”Ik haat de zonde, maar wat heb Ik de zondaar lief”. God laat zien dat Hij voor genade, liefde maar ook voor de waarheid gaat.

Wanneer Johannes Jezus voorstelt in het evangelie, dat hij geschreven heeft, zegt hij het volgende over Jezus (Joh 1 : 14): ”Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond’‘. Voor het ”wonen”, gebruikt hij in de oorspronkelijke taal een woord dat betekent: ”In een tent wonen”. Net zoals God deed bij zijn volk in de woestijn. En ook Jezus laat, net als God in de tabernakel, de grootheid, de heerlijkheid en de heiligheid van God zien. We lezen verder:” Vol van goedheid (N.B.V.) en genade (N.B.G.) En wij hebben zijn grootheid(N.B.V.) . heiligheid (N.B.G.) gezien”. En zoals God bij het altaar en de offers liet zien dat Hij vol van goedheid, genade en waarheid is, zo zien wij dit bij  Johannes terugkomen.  God liet, wonend midden tussen zijn volk, zijn hart zien. En dat doet Hij nu in Jezus opnieuw. In Jezus woont Hij opnieuw midden tussen zijn volk. En zoals God sprak met zijn volk, zo spreekt Hij nu in Jezus. Hij spreekt niet zomaar over wat godsdienstige feitjes.  Hij laat in wat Hij doet en zegt steeds weer het hart, het wezen, het karakter van God aan gewone mensen zien. Wat een wonder dat Jezus, Gods Zoon, spreekt met mensen. In onze studie luisteren wij mee en we gaan proeven van het hart van God. Samen het Betteldgevoel beleven.  Ik kom graag en kijk er naar uit. Koomen jullie ook?

Piet Passchier, predikant en bijbeldocent.

 

Maandagavond :  studie weekthema s’avonds  voor de midweekgasten die op maandag arriveren).

dinsdagmorgen : Wandelen met  bijbelstudie ( Anderen kunnen zo een keer aanhaken)

Woensdagmorgen : studie weekthema ,

woensdagmiddag ,( eventueel ) wandelen met  bijbelstudie

donderdagochtend : wandelen met  bijbelstudie. Rondje van de zaak (Wandelen met studie rond het meer op de Betteld. Mensen kunnen opklapbare stoeltjes meenemen.)

vrijdagmorgen : studie weekthema